ΠΡΟΦΙΛ

Δημήτρης Λιάσης πορτραίτο

Είναι τακτικός επισκέπτης ιατρός στη χειρουργική κλινική νεογνών παίδων και εφήβων Schwartzwald-Baar Κlinikum στη Γερμανία, υπό τη διεύθυνση του dr. Αβραάμ Μαστοράκη, όπου μετεκπαιδεύεται και παρακολουθεί διαρκώς τις νέες τάσεις και εξελίξεις στην παιδοχειρουργική.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων καθώς και της European Paediatric Surgeons’ Association (EUPSA).

Από το 2015 ως το 2017 εργάστηκε ως συντονιστής ερευνητής στο πρόγραμμα της κλινικής μελέτης με αριθμό πρωτοκόλλου D4280C00015 και τίτλο «Μια μονά τυφλή, τυχαιοποιημένη, πολυκεντρική, ελεγχόμενη με δραστική ουσία δοκιμή για την αξιολόγηση της ασφάλειας, της ανεκτικότητας, της φαρμακοκινητικής και της αποτελεσματικότητας της κεφταζιδίμης και αβιμπακτάμης σε συνδυασμό με μετρονιδαζόλη έναντι της μεροπενέμης, σε παιδιά ηλικίας από 3 μηνών έως κάτω των 18 ετών, με επιλεγμένες ενδοκοιλιακές λοιμώξεις (cIAIs) που έλαβε χώρα στην παιδοχειρουργική κλινική του ΓΝΘ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ».

Το 2019 ολοκλήρωσε μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στη λαπαροσκοπική χειρουργική και εισαγωγή στη ρομποτική χειρουργική στο πανεπιστήμιο του Dundee στη Σκωτία (https://dihs.dundee.ac.uk/surgical-skills). Το Κέντρο Χειρουργικών Δεξιοτήτων, το οποίο ανέπτυξε ο Sir Alfred Cuschieri το 1992, αποτελεί ένα εξαιρετικό μοντέλο κατάρτισης και δεξιοτήτων, μοναδικό στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελεί πόλο έλξης για χειρουργούς απ’ όλο τον κόσμo.

Eίναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Ο ιατρός

Ο ιατρός Δημήτριος Λιάσης γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στη Νάουσα Ημαθίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατόπιν εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως ιατρός ειδικών δυνάμεων στη Ε’ ΜΚ στη Δράμα.

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη όπου διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της πνευμονολογικής κλινικής του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» για 9 μήνες πριν την έναρξη της ειδικότητάς του. Από το 2010 ως το 2013 εργάστηκε ως ειδικευόμενος χειρουργός στην Α’ Χειρουργική κλινική του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» και έπειτα από το 2013 ως το 2017 ειδικεύθηκε στη παιδοχειρουργική κλινική του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειον», σε όλο το φάσμα της χειρουργικής νεογνών και παίδων καθώς και στην παιδοουρολογία.

Έλαβε τίτλο ειδικότητας τον Οκτώβριο του 2017 και συνέχισε να εργάζεται και να χειρουργεί στην ίδια κλινική ως το Νοέμβριο του 2018. Παράλληλα ολοκλήρωσε τη διετή μεταπτυχιακή του εκπαίδευση και εκπόνησε τη μεταπτυχιακή διατριβή του στη χειρουργική ήπατος, παγκρέατος, χοληφόρων του τμήματος ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στα χρόνια της εκπαίδευσής του είχε συμμετοχή σε πλήθος συνεδρίων με ελεύθερες ανακοινώσεις και poster. Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης παρουσίασε κλινικά φροντιστήρια και μαθήματα σε παιδοχειρουργούς και παιδιάτρους.

Είναι κάτοχος καθώς και υπ.εκπαιδευτής του προγράμματος APLS (advanced paediatric life support του ALSG UK), ενώ συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια BLS (basic life support).

ιατρικά βιβλία

Συνεργασίες

Ο ιατροί Δημήτρης Λιάσης και Λευτέρης Σμαρόπουλος στα πλαίσια της ορθότερης άσκησης μιας απαιτητικής χειρουργικής ειδικότητας όπως η παιδοχειρουργική συνεργάζονται σταθερά τόσο σε επίπεδο χειρουργείου όσο και σε επίπεδο διάγνωσης και διαχείρισης περίπλοκων περιστατικών. Η έννοια της χειρουργικής ομάδας λειτουργεί προς όφελος του ασθενή εξασφαλίζοντας υψηλότερα επίπεδα χειρουργικών παροχών, εμπειρίας και ασφάλειας.

Ο Ελευθέριος Σμαρόπουλος είναι ιδιώτης παιδοχειρουργός στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην Παιδοχειρουργική κλινική του ΓΝΘ Ιπποκράτειο από όπου αποχώρησε το 2018 με βαθμό διευθυντή ΕΣΥ. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύτηκε στην παιδο-ουρολογία και χειρουργική παιδο-ογκολογία στο νοσοκομείο Royal Children’s Hospital, στη Μελβούρνη, της Αυστραλίας καθώς και στις παιδοχειρουργικές λαπαροσκοπικές τεχνικές στο νοσοκομείο Schwarzwald- Baar Klinikum, στο Villingen- Schwenningen της Γερμανίας.